Vad söker du?

Personligt utvalt. Industriellt, nordiskt och orientaliskt på en och samma gång. Våga visa vem du är samtidigt som du skapar kontraster genom att blanda olika material och stilgenrer.

Blanda material för att skapa kontrast

Personligt i vardagsrummet

Undvik den platta och opersonliga känslan i vardagsrummet genom att mixa olika former och material. När mixen av texturer blir större – händer så mycket med helhetsintrycket. Arbeta gärna i en färgpalett, ton i ton eller mixa olika färgdjup. Samma nyans kan ge olika intryck beroende på textur, yta och material – och det blir väldigt fint att blanda.

En ljus bas är inte bara ett neutralt och säkert kort, den går även hand i hand med de flesta inredningsstilar. Låt nu färgklickar ge liv åt rummet; där vissa prylar får sticka ut färgmässigt. Det skapar djup och dynamik. En mönstrad matta är ett utmärkt sätt att ge karaktär åt ett rum.

Skapa ett varmt och levande intryck där du blandar mjuk sammet eller skrynkligt linne med stram, stilren metall och fåtöljer / puffar av läder – tillsammans med detaljer i glas, metall, keramik och porslin. Pricken över i:et blir en tv-bänk / sideboard i naturfärgat trä. Naturmaterial bidrar med värme och mjukhet, där strukturen ofta förhindrar att rummet känns kalt eller inredningen platt.

En tålig och mjuk matta under fötterna binder samman helheten och ger ett mjukt, trivsamt intryck till vardagsrummet. Dessutom värmer den både fötter och hem under vinterhalvåret, samtidigt som den skyddar golvet mot slitage. Ett knep för att liva upp ett kallt, lite tråkigt vardagsrum är att lägga till färg och mönster. På ett kick får vardagsrummet intrycket av att vara ombonat och mysigt.

Att inreda med en enda taklampa bidrar sällan till en mysig känsla i ett rum – välj flera ljuskällor för att skapa en stämningsfull belysning för alla tillfällen.

Naturmaterial bidrar till en fin materialmix och ger även en rofylld känsla till vardagsrummet tack vare sina jordnära toner. Naturfärgade material bidrar till exempel till en klassisk färgpalett, som är enkel att uppdatera med färgklickar efter tycke och smak, säsong eller trender. Naturmaterial åldras ofta väl och blir bara vackrare med tiden. Det innebär att du kan behålla dina möbler och detaljer länge. Tidlös är den inredning som åldras fint, men även den som man inte tröttnar på när trender i sociala medier svänger.

X